Eystein Hanssen

Eystein Hanssen debuterte som forfatter i 2010 med krimromanen De ingen savner, til gode kritikker og en nominasjon til Bokhandlerprisen. VG utropte ham til en av de tre kommende krimstjernene i Norge. «Godt og grotesk,» skrev Dagbladet.

Andre roman i serien om den norske politiheltinnen Elli, Giftstrøm, kom i august 2011, deretter Triangel(2012), Åtseldyr (2013), Brennemerket (2015), Jaget (2017), En kort evighet (2019) og Bikkjer (2023). I 2018 kom også Svart landskap, som introduserte to nye skikkelser: journalisten Nora Wold og den tidligere Leiesoldaten Roger Eik. Bok to i denne serien, Kokong, utkom i 2021. Kritikerne har utpekt Eystein Hanssen som en krimforfatter å regne med i det norske boklandskapet. Flere av bøkene er utgitt i Tyskland og Sverige.

Eystein Hanssen har en variert utdanning og yrkesbakgrunn. Etter videregående skole og militærtjeneste, trådte han sine yrkesmessige barnesko som frilans journalist og fotograf i lokalavisa Oppland Arbeiderblad på Gjøvik. Nyhetsbasillen brakte ham til NTBs fotoavdeling i Oslo, der han vekselvis var frilans pressefotograf, vaktsjef på bildedesken og senere fotojournalist.

I 1989 flyttet han til New York, hvor han ble værende i halvannet år og tok diverse filmkurs. Deretter flyttet han til København som frilans filmfotograf, men returnerte til NTB i 1991. I rollen som journalist/fotograf deltok han på vegne av NTB på en ekspedisjon til Antarktis i sesongen 1991-92. Våren 1992 startet Eystein Hanssen i TV 2, der han jobbet som fotograf og klipper på nyhetene, og senere i reportasjemagasinet Dokument 2. I 1994 deltok han på en ekspedisjon til Mount Everest. Etter TV 2 fulgte ti år med egne produksjonsselskap og dokumentarfilmproduksjoner, der han hovedsakelig produserte, men i flere tilfeller også regisserte og skrev manus. Flere av produksjonene er prisbelønte.

I 2017 var Eystein Hanssen en av initiativtakerne til Forfatterforbundet. Han er for tiden valgt leder.

Eystein Hanssen er utdannet innen film, informasjonsteknologi, mediekunnskap, markedsføring, og har en master i administrasjon og ledelse. Han bor i Oslo med kone, to gutter og en hund.

goodreadsBokelskere.no